Care sunt principalele beneficii ale dezinfectantilor de suprafete?

Dupa cum bine stim, produsele cu rol dezinfectant sunt foarte practice cand vine vorba de spitale, institutii publice, dar si pentru locuintele personale.

Principalul rol al solutiilor este acela de a combate germenii cu potential toxic pentru organismul uman.

Crearea unui ambient sigur in care sa locuim fara a ne ingrijora ca ne-am putea contamina cu diferiti agenti patogeni este o prioritate, pentru fiecare dintre noi.

Nu trebuie sa folosim dezinfectanti de suprafete doar cand trecem printr-o perioada epidemiologica, ci in fiecare zi.

Nu doar alimentatia sanatoasa si sportul ne mentin intr-o forma buna, ci si mediul in care traim. Cu cat casa noastra este mai igienizata, cu atat ne vom simti din ce in ce mai bine.

Igiena, o prioritate pentru fiecare persoana

Exista anumite categorii de varsta ce sunt mult mai sensibile la actiunea nociva a bacteriilor si virusurilor, spre exemplu, persoanele de peste 60 de ani, cele care sufera de boli cronice grave sau copiii.

Avand un sistem imunitar slabit, ele trebuie sa fie protejate cat mai bine, scazand sansele de imbolnavire.

Pe piata producatoare regasim mai multe categorii de dezinfectanti suprafete, diferentiati de ingredientele continute si de concentratiile substantelor active.

Ceea ce este bine de stiut este ca dezinfectantii se utilizeaza abia dupa ce o suprafata a fost mai intai curatata de praf, pete sau alte impuritati. Practic, ele se folosesc in asociere cu solutiile de curatare, completand actiunea acestora.

Printre produsele cu rol dezinfectant se numara si solutiile pe baza de clor, ce au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri. Desi au o eficienta ridicata cand vine vorba de distrugerea virusurilor si sunt accesibile din punct de vedere financiar, acestea trebuie sa fie utilizate cu mare atentie, conform instructiunilor producatorilor, pentru a nu intra in contact cu pielea noastra si a provoca iritatii sau alte afectiuni.

Dezinfectantii cu alcool sunt foarte des utilizati in ultima perioada, insa sunt folositi cu precadere pentru a dezinfecta mainile, nu pentru multisuprafete.

Prin respectarea unor reguli minime de igiena, nu doar ca vom avea o casa bine intretinuta, insa vom indeparta germenii ce se afla pe suprafetele ce sunt atinse cel mai des.

Este indicat sa dezinfectam zilnic unele obiecte, printre care se numara scaunele, mesele, chiuveta, clanta usii, blatul de bucatarie, manerele ferestrelor si capacul de la toaleta.

In cazul acestora, putem utiliza fie solutii diluate pe baza de clor, fie spray-uri dezinfectante.

Dezinfectantii suprafete pe care ii folosim in procesul de curatenie au un nivel ridicat de eficienta, deci cu doar cateva picaturi de solutie adaugate in apa putem igieniza un spatiu destul de mare.

In acest fel, nu va fi nevoie sa achizitionam foarte des noi produse dezinfectante, deoarece cantitatea respectiva este de ajuns pentru multe utilizari.

Prin urmare, exista o serie de avantaje pe care ar trebui sa le luam in calcul, cand facem referire la produsele de dezinfectare. Vorbim atat despre actiunea imediata a acestor produse, cat si despre eficienta lor in raport cu distrugerea microbilor ce ne-ar putea imbolnavi atat pe noi, cat si pe ceilalti membri din familie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *