Din ce materii prime se fabrica jaluzelele exterioare din Cluj?

De fiecare data cand ne gandim la jaluzelele exterioare, ne vine in minte un sistem ce se monteaza la exteriorul ferestrelor, avand rol de protectie si izolare.

Totusi, important este sa achizitionam produsele potrivite, care sa corespunda necesitatilor casei noastre.

In primul rand, va trebui sa avem in vedere conditiile climatice din zona in care locuim, dar si stilul arhitectural al imobilului.

Concepute special pentru a proteja sticla ferestrelor de fenomenele meteorologice extreme, cat si pentru a bloca patrunderea luminii intr-un spatiu, jaluzelele exterioare din Cluj sunt utile atat pentru cladirile marilor intreprinderi, cat si pentru locuinte.

Pe langa aceste beneficii, le putem utiliza si pentru siguranta, datorita faptului ca nu se pot deschide decat din interior. Ba mai mult, unele modele sunt prevazute si cu diferite accesorii antiefractie.

Avantajele jaluzelelor din aluminiu

Desi jaluzelele din lemn dau oricarei case un aspect rustic si inedit, acestea nu reprezinta totusi cea mai buna varianta, tocmai pentru ca lemnul este o materie prima ce isi pierde din proprietati, ca urmare a actiunii razelor solare puternice si a umiditatii.

Tocmai din acest considerent, producatorii au venit in intampinarea noastra cu modele mult mai calitative, ce au la baza aluminiul.

Jaluzelele exterioare din Cluj sunt recomandate si cand vine vorba de confortul acustic. Lamelele din aluminiu au in structura spuma poliuretanica, componenta cu rol de izolare fonica.

Modelele de jaluzele asigura eficienta energetica a intregii locuinte, prevenind incalzirea in exces a acesteia. Radiatiile solare puternice creaza un adevarat efect de sera in orice spatiu, tocmai de aceea, avem nevoie de sisteme de protectie, care sa impiedice patrunderea lor pe ferestre.

Dupa cum bine stim deja, aluminiul este caracterizat drept un produs rezistent la socuri si lovituri mecanice, deci nu poate fi deteriorat cu usurinta de catre hoti. Orice tentativa de deschidere fortata  va fi destinata esecului, ceea ce inseamna ca imobilele sunt protejate in orice moment, cand nu suntem acasa.

Odata cu avansarea tehnologiei, si mecanismul de functionare al jaluzelelor a fost imbunatatit considerabil, fiind automatizat. Unele modele pot fi puse in functiune chiar si de la distanta, setand ora la care sa se ridice sau sa coboare, doar printr-un simplu click de pe telefonul mobil.

Sistemele sunt din ce in ce mai performante, prevazute cu o serie de functii inteligente. Spre exemplu, jaluzelele sunt create pentru a detecta obstacolele, oprindu-se in aceste cazuri.

Jaluzelele se pot folosi indiferent de sezon, chiar si pe durata lunilor de iarna, cand temperaturile ating pragul inghetului. Acestea sunt formulate special pentru a avea protectie la inghet.

In afara de protectia sporita a casei, jaluzelele exterioare pot fi prevazute si cu elemente suplimentare, cum ar fi plasele impotriva insectelor.

Patrunderea insectelor in locuinta ori de cate ori lasam geamul deschis este o adevarata problema, in sezonul de vara.

Asadar, jaluzelele exterioare sunt dispozitive tot mai des utilizate in zilele noastre, fiind fabricate, in cele mai multe cazuri, din aluminiu. Lamelele din aluminiu nu sunt supuse degradarii, deci acestea pot fi folosite o perioada indelungata de timp, fara nici un fel de inconvenient.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *